Forestilling «Roald Amundsens Siste Timer»

Foto: Opplev Fredrikstad

Bli med i Amundsens erindringer hans siste timer i sjøen. Mellom kampen i bølgene treffer han både Scott og Nansen og andre som har krysset hans vei i polartjenesten. Tankene vender også tilbake til familien og utgangspunktet i Østfold.

«Roald Amundsens Siste Timer» er en nyskrevet teaterforestilling, skrevet i anledning 100-års jubileet for Sydpolerobringen. Med Hans Petter Thøgersens tekst, tonsatt av Bjørn Halstensen fortelles historien om hvordan Amundsens siste timer kan ha vært. Med livet passerende revy møter han minnene og menneskene fra et dramatisk liv. Broren Leon, Fridtjof Nansen, barnepiken Betty, alle spilte de en avgjørende rolle i Roalds liv.

Forestillingen spilles ute i hagen på Tomta, Roald Amundsens fødested. Scenograf Gjermund Andresen bruker hagen og det gamle huset, og skaper bilder fra barndom og ekspedisjoner. Hans far og onkler drev rederi herfra helt frem til Roald var 14 år. På farens skuter i Sandesund han ble kjent med det miljøet som siden skulle bli hans liv.
 
I rollene: Axel Aubert, Terje Brevik, Aina B Gundersen og Sydpolensemblet. Produsert av Kulturværste for Visit Fredrikstad & Hvaler.
 
Premiere 14/12 (lukket forestilling med inviterte). Forestillingen spilles torsdag 15/12 og lørdag 17/12 kl 1900.
 
Billetter fås kjøpt på Fredrikstad Kino