Hvitserk til Sydpolen 100 år etter Amundsen

Selv 100 år etter Amundsen er det fortsatt en stor bragd å krysse hele veien fra kysten og inn til selveste Sydpolen

Bilde av ekspedisjonsdeltakere foran telt på Sydpolen Foto: Hvitserk

Jubileumsturen utenom det helt vanlige. Gleden ved å nå 90 grader syd vil være like stor 100 år etter at Amundsen plantet flagget 14. desember 1911. Dette høyeste, kaldeste og mest forblåste kontinentet. Det kanskje mest utilgjengelige målet av dem alle. Vi har vært her før. Men en ekte 100-års jubilant er det langt og lenge mellom!

Er dette juvelen i enhver turkrone? Vi tror det. Denne turen er lang, kald, hard og koster flesk. Det er faktisk verdens minst tilgjengelige mål. For å nå 90° Syd må du ville mer enn noen gang. Men så belønnes du også for resten av livet! Målet er å vaie med flagget på selveste Sydpolpunktet, på dagen 100 år etter Amundsens bragd.
 
I november møtes vi nede på Sør-Amerikas sydspiss, i byen Punta Arenas. Når alt er klart og været er med oss flyr vi over Ildlandet, over Drakestredet og inn over Antarktis. Etter rundt 6 timer lander vi på blåisfeltet ved Patriot Hills, på hjul! Så fort alt er klart flys vi med Twin Otter ut til startpunktet "Hercules inlet" på is-shelfen. Herfra skal vi gå de ca 1200 km, uten støtte, inn til selve Sydpolen og den amerikanske Amundsen-Scott basen. Vi kan love deg en meget emosjonell stund når vi går frem mot "Kula" som symboliserer selve Polpunktet.
 
Deretter flyr vi først tilbake til Patriot Hills, og så tilbake til Punta Arenas. Vi er uendelig stolte over å ha Sydpolen på programmet, og 4 tidligere vellykkede ekspedisjoner i bagasjen. Ikke noe firma i verden har en tilsvarende tetthet av Polfarere som Hvitserk & Eventyrreiser. Det er disse turene som har lagt grunnlaget for Hvitserk, måten vi tenker på, og måten vi setter oss og når et mål. Vi gleder oss til å dele denne helt spesielle ekspedisjonen med deg og en liten gruppe.