Til sydpolen – 100 år etter

Bilde fra Asle T. Johansens GrønlandsekspedisjonFra ekspedisjonen «på ski over Grønland 100 år etter». Foto: Asle T. Johansen

Som lege, forsker og friluftsmenneske vil Johansen prøve å finne nye sider ved Amundsens Sydpolekspedisjon. Turen er ikke bare en kopi av hans ferd, men også en vitenskaplig reise.

Johansen er lege og forsker også på kroppens reaksjoner under ekstreme fysiske og psykiske belastninger.

Turen skal også dokumenters i et profesjonelt filmopplegg. Sammen med AS Videomaker som har mer enn 15 års erfaring i å lage dokumentarfilm i Arktis og Antarktis planlegges det en tv-dokumentar om prosjektet. Videomaker har senest i 2009 hatt tv seriene «Den norske polarhistorien» og «Shakespears skjulte koder» på NRK, og er både faglig og polarhistorisk en god samarbeidspartner.

I tillegg til tv, planlegger vi å utvikle en hjemmeside der folk skal både kunne følge turen og parallelt lære om Amundsens ekspedisjon.
 

Deltagerne på jubileumsekspedisjonen er:

Asle T. Johansen. Han er utdannet lege, spesialist i bl.a. anestesiologi og har egen spesialistpraksis i Oslo. Han forsker på kroppens reaksjoner under ekstreme fysiske og psykiske belastninger og har bl.a. Guinnessrekord i utholdenhet. Fra tidligere er han landslagsløper på skøyter med bl.a. sølv fra EM og har syklet jorden rundt på 80 dager. Asle har også vært på ulike sykkelekspedisjoner rundt om i verden bl.a. Peru, Vietnam og Kina. Sommeren -09 var han med på en 4 ukers sykkelekspedisjon gjennom hele Iran. 
 
Gaute Grindhaug. Han er utdannet sivilingeniør og jobber for Statoil. Gaute er født og oppvokst i Vesterålen før han flyttet til Svalbard. Han har lang erfaring som friluftsmenneske og setter stor pris på kombinasjonen ski og telt.
 
Agnar Berg har ansvar for støttefunksjoner og dokumentasjon underveis.