Postens utgivelser i jubileumsåret

Posten utgir tre jubileumsfrimerker med Nansen og Amundsen i 2011

Motiv: Fridtjof Nansens portrett, forsiden av et Nansenpass og flyktningebarn fra Armenia. Kunstner / Designer: Enzo Finger Design  Foto: Posten Norge AS Motiv: Roald Amundsen og hans menn på sydpolpunktet 14. desember 1911. I bakgrunnen posisjonsmålinger fra Amundsens logg. Kunstner / Designer: Enzo Finger Design  Foto: Posten Norge AS Motiv: Grønlandshunder og polarskuta ”Fram”. I bakgrunnen kart over Amundsens rute med inntegnede depoter. Kunstner / Designer: Enzo Finger Design  Foto: Posten Norge AS
I Postens magasin Frimerkeposten kan du lese om de tre jubileumsfrimerkene som utgis ifm. Nansen-Amundsen-året 2011. Frimerkene er utformet av Enzo Finger.
 
Ett frimerke utgis i anledning Fridjof Nansen 150-års markering. Han var både vitenskapsmann, humanist og fredsforkjemper, og fikk også Nobels Fredspris i 1922. Frimerket er utformet med vekt på humanisten Nansen og hans arbeid for flyktninger.
 
Sydpolekspedisjonens 100-årsjubileum markeres med to frimerker. Det ene motivet viser Amundsen og hans menn på sydpolpunktet 14.desember 1911, det andre motivet er av skuta Fram og Grønlandshunder. 

Postens andre utgivelser i forbindelse med jubileet

Posten markerer også Frammuseets 75-års jubileum med utgivelse av et ferdigfrankert postkort 15.april. På museets jubileumsdag 20.mai vil et eget motivstempel være i bruk.
 
Det utgis også et nytt album «Nasjonale helter», skrevet av Per Egil Hegge og rikt illustrert med frimerker, samt foto og gjenstander stilt til rådighet av Frammuseet. I albumet er det også en egen plass til en kovolutt som stemples på Sørpolen av jubileumsekspedisjonen «Sørpolen 1911–2011». Ekspedisjonen er en formidlingsekspedisjon i regi av Norsk Polarinstitutt og har som mål å formidle viktige sider ved norsk polarhistorie og samtidig sette fokus på klima-og miljøproblemene i vår tid.