Syng for pingvinene

I år er det 100 år siden Roald Amundsen nådde Sørpolen. Det markeres med en eksklusiv konsert for pingviner i Antarktis. Du kan delta i koret!
Logo for Spirit of Amundsen Foto: Spirit of Amundsen

I år er det 100 år siden Roald Amundsen nådde Sørpolen. Det markeres med en eksklusiv konsert for pingviner i Antarktis. Du kan delta i koret!

For 100 år siden ledet Roald Amundsen en ekspedisjon gjennom pingvinenes rike, for å bli den første til å nå Sydpolen. Siden den gang har klimaet endret seg dramatisk og gjort pingvinenes levevilkår vansjeligere. Antarktishalvøya, pingvinens hjem, er det området på kloden hvor effekten av den globale oppvarmingen er tydeligst.
Nå 100 år etter , returnerer hans slektning, Jørgen Amundsen, og hans ekspedisjon til Antarktis. Denne gang for å rette fokus mot en av de store utfordringene de neste 100 årene – Kampen for miljøet.  
 

Følg ekspedisjonen

Ekspedisjonen starter 19. november turen til Den Antarktiske Halvøy. Du kan følge ekspedisjonen dag for dag på www.spiritofamundsen.com og via appen «Return to the penguin kingdom» som du finner på App Store og Android Market. Konserten blir direktesendt fra en fjelltopp i Antarktis 16. desember to dager etter 100-årsjubileet, som er den 14. desember. 
 

Du kan delta i koret!

Marius Rypdal har komponert melodien. Hans mor, Inger Lise Rypdal, synger med. Gå inn på www.spiritofamundsen.com og syng inn din stemme som vil bli med i koret.