Polarutstilling i Guangzhou

«Så langt du kan gå - en reise til Nord-og Sydpolen med norske polfarere»

Foto: Generalkonsulatet i Guangzhou

I forbindelse med den norske polfareren Børge Ouslands foredragsturné i Kina, ble det arrangert en fem-dagers polarutstilling i Iron Curtain Gallery i Guangzhou i regi av generalkonsulatet i Guangzhou. 

Børge Ousland har blitt omtalt som «den fremste polfarer i vår tid» av National Geographic, og har gjennomført flere krevende solo -og gruppeekspedisjoner i Arktis og Antarktis.

Ousland presenterte noen av sine opplevelser og møter under disse turene på premieren av multimediautstillingen «Så langt du kan gå - en reise til Nord-og Sydpolen med norske polfarere».

Polarjubileum og polare endringer

«Så langt som du kan gå» viser mange av Ousland beste bilder og filmklipp. Samtidig vier den oppmerksomhet til det faktum at 2011 markerer 100-års jubileet for den aller første ankomst til Sydpolen ved Roald Amundsen og hans menn, og at det er 150 år siden Fridtjof Nansen ble født. 
 
Mange arrangementer som hedrer disse to pionerene vil finne sted i Norge og i utlandet gjennom hele året. «Så langt som du kan gå» viser også noen av Nansen og Amundsens egen ekspedisjonsbilder og filmklipp.
 
Både Ousland presentasjon og utstillingen illustrerte også noen av effektene av global oppvarming har på det sårbare islandskapet.
 

«Kinesisk Nordpol»

Gjestene kunne også besøke Nordpolrommet, hvor temperaturen holdt 15 kuldegrader og  var dekorert med ekte snø, isbjørnskulptur og en isbar. Gjestene kunne også observere bevegelsene til nordlyset på veggene i hovedutstillingsrommet.  
 
På ambassadenes nettside kan du lese mer og se flere bilder.