Teaterstykke om Nansen og Amundsen på Bergens Sjøfartsmuseum

"Fram som isen stiger" et helt nytt teaterstykke om polarheltene Nansen, Amundsen og Lindstrøm. Stykket er laget av teatergruppen AAE Production og blir vist på Bergens Sjøfartsmuseum høsten 2011.

"Fram som isen stiger" – nytt teaterstykke om polarheltene Nansen, Amundsen og Lindstrøm

Teaterstykket vil bli fremført for et åpent publikum og for skoleklasser som del av et undervisningsopplegg for ungdomsskolen.

Om "Fram som isen stiger"

"Frem som isen stiger" er en dokumentar/komedie med de tre profesjonelle skuespillerne Sigurd Aae Klausen, Jarle Solheim og Gard Frostad Knutstad i rollene som Nansen, Amundsen og Lindstrøm. Forestillingen varer ca. 1 time og foregår som vandreteater på museet.
 
Bli bedre kjent med menneskene bak heltene Nansen, Amundsen og Lindstrøm, og lære om deres streben i livet. Bli kjent med de viktigste episodene i historien om disse mennene, med et skråblikk til dagens virkelighet. Hvem var de og hvorfor handlet de som de gjorde?
 
Stykket gir en tolkning av menneskene Nansen, Amundsen og Lindstrøm. Publikum får være med på Fram sin første ferd til Nordpolen, den tredje ferden til sydpolen, og noen glimt fra den andre ferden til Nordvestpassasjen. I tillegg får publikum se noen mindre kjente sider ved de tre mennenes liv.
 
"Fram som isen stiger" har urpremiere på Bergens Sjøfartsmuseum den 9. september kl 19.00
 
Det bli også forestillinger på museet 10, 11, 17 og 18. september kl. 12.00
 

For skoleverket

Ungdomsskoleklasser kan bestille et gratis undervisningsopplegg på Bergens Sjøfartsmuseum der elevene får undervisning om polarskipet Fram og se forestillingen "Fram som isen stiger". Undervisningsopplegget varer ca. 1,5 time. Siden opplegget har begrenset med plasser må man bestille ved å kontakte Bergens Sjøfartsmuseum.
 
Det blir skolevisninger kl. 10.00 og 11.30 følgende dager: 14/9, 15/9, 16/9, 14/11, 15/11, 16/11, 17/11 og 18/11.